Logo wit

Chippen

Het belang van chippen

Graag benadrukken we het belang van je hond of kat te laten chippen. Zo zorg je ervoor dat je huisdier altijd veilig is en geïdentificeerd kan worden. Chippen heeft daarnaast nog een aantal pre’s. De relatief kleine ingreep wordt immers op diervriendelijke en nagenoeg pijnvrije wijze uitgevoerd.

Via een prikje wordt een microchip onderhuids ingebracht. Die chip uitlezen is heel eenvoudig. Dankzij het unieke identificatienummer kan iemand je huisdier bij verlies of diefstal identificeren. Andere voordelen van een chip zijn:

Volg het voorbeeld van veel Nederlanders en laat je trouwe vriend(in) vlug chippen!

happy senior couple with adorable golden retriever dog in park.jpg
kids and their dogs.jpg
senior couple playing with dog at home.jpg
staffordshire amstaff dog playing in a garden e.jpg

Chippen als garantie dat je dier veilig is

Hieronder lichten we de eerdergenoemde voordelen van chippen wat uitgebreider toe. De garantie dat je dier veilig is, steekt er met kop en schouders bovenuit. Voor fokkers biedt een chip trouwens waardevolle informatie over de genetische achtergrond van een dier.

Ben je van plan huisdieren te gaan fokken? Dan is een zorgvuldige planning, kennis en toewijding vereist. Je dient het fokproces goed bij te houden en je dieren correct te chippen en registreren. Zo weet je precies welke dieren je met elkaar kruist en wat de mogelijke gevolgen voor de nakomelingen zijn.

De stamboom van een dier bevat belangrijke informatie over z’n gezondheid en genetische afwijkingen of bijzonderheden. Op die manier kun je selectiecriteria bij toekomstige fokplannen daarop afstemmen en inteelt voorkomen.

Door je huisdier in een erkend register te laten opnemen en je eigen gegevens officieel vast te leggen, vergroot je de kans dat een verloren of gestolen dier veilig bij je terugkeert. PetBase is dé Europese databank om vermiste dieren in een mum van tijd weer thuis te krijgen. Schrijf je daarom meteen in!

PetBase is een uitermate gebruiksvriendelijk platform met een registratieproces dat in slechts drie stappen een profiel voor je huisdier aanmaakt. Alle ingevoerde informatie wordt overzichtelijk in een account weergegeven. Bovendien kun je als eigenaar gratis gegevens wijzigen en je dier via Europetnet in het buitenland opsporen.

Ook om een gezonde fok- en bloedlijn te behouden, is het erg belangrijk dat je je huisdier registreert. Zo kunnen we de gezondheid en eventuele gezondheidsproblemen van dieren goed opvolgen.

Richtlijnen voor correct chippen, geschikte dierenvoeding en efficiënte verzorgingsproducten kun je bij ons opvragen. Controleer regelmatig of de gegevens in het register en op de chip van je huisdier nog up-to-date zijn en pas ze indien nodig aan. In kritieke situaties kan dat van zeer groot belang zijn.

Omdat niet iedereen een chipreader heeft, kun je met een gevonden huisdier altijd bij ons langskomen. In dat geval lezen wij de chip uit, zodat we samen naar de eigenaar van het dier kunnen zoeken. Tenslotte zou je zelf ook weer zo snel mogelijk met je verloren gelopen huisdier herenigd willen worden.

Mocht je jouw dier(en) naar het buitenland willen exporteren, zijn er enkele regels waaraan je je dient te houden. Zo is het bijvoorbeeld essentieel om rekening te houden met de voorschriften die in het land van bestemming van kracht zijn (bv. vaccinaties en quarantainemaatregelen). Daarbij begeleiden wij je met plezier.

Exporteer je een hond, dan ben je verplicht dat bij de Centrale Databank Dieren (CDD) te melden. Zie je daar alsnog van af en schrijf je je binnen de veertien dagen niet opnieuw in, voldoe je op dat moment niet aan de geldende wetgeving. Haal je de gegevens van je dier uit de databank van PetBase, dan is het niet mogelijk om deze gegevens nog op te vragen of te wijzigen.

Je huisdier laten chippen?*

Kom dan langs in onze winkel!

*Chippen kan al vanaf € 20,00

Laat je huisdier chippen

Heb je een nieuw huisdier? Laat het dan chippen! Het belangrijkste voordeel daarvan is dat je jouw hond of kat sneller terugvindt als die verloren gelopen of gestolen is. Zodra de chip gescand wordt, is het heel eenvoudig om contact met de eigenaar op te nemen. Bekijk onze pagina over chippen en ontdek de andere voordelen.